Zanger, componist en dirigent Jan van Zelm
Kunstnet-share

Stemoefeningen zijn heel belangrijk

KunstNetTV maakte een filmportret van zanger, componist en dirigent Jan van Zelm uit Alkmaar. Al jaren is hij uitvoerend musicus op top niveau en regelmatig worden door hem gecomponeerde muziekstukken uitgevoerd.

Jan van Zelm studeerde aan de Muziek Pedagogische Academie (MPA) en het Amsterdams conservatorium. Tijdens zijn studie aan de MPA ontdekt hij dat hij liever uitvoerend musicus wilde worden.

Als zanger is hij verbonden aan het Groot Omroepkoor, één van de ensembles van het Muziekcentrum van de Omroep. Veel koren en solisten namen lessen bij hem.

In het filmportret ziet de kijker hoe hij zijn stemoefeningen doet; legt hij uit hoe een compositie tot stand komt en op welke manier hij een muziekstuk voor het Groot Omroepkoor instudeert.

KunstNetTV filmde hem ook tijdens de generale repetitie van zijn compositie Stabat Mater door projectkoor Dieci Cantanti in het mooie kerkje De Terp in Oudorp.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!