‘Walk of history’ in Alkmaar
Kunstnet-share

De makers

Voor ‘Walk of history’ ontwierpen kunstenaar Pauline Bakker en digital artist Katinka Krijgsman een route voor de Langestraat. Vijftig verlichte geschiedenis-kunsttegels geven de geschiedenis van Alkmaar weer. De tegels worden van onder verlicht en bevatten afbeeldingen die in chronologische volgorde de geschiedenis van Alkmaar verbeelden.

Historische Vereniging

Leen Spaans en Bert Muis van de Historische Vereniging Alkmaar stelden de thema’s samenen en schreven de verhalen bij deze tegels. Niet alleen in de Langestraat zelf maar ook op een smartphone, tablet of thuis op de computer zijn deze lichttegels en verhalen te zien en te lezen.

Lange voorbereiding

Na jarenlang onderzoek en vergaderen kon Pauline Bakker de tegels in 2018 gaan maken. De Alkmaarse Langestraat werd toen opnieuw ingericht.  Alle tegels zijn ‘geadopteerd’ door bedrijven, particulieren en bekende Alkmaarders zoals Marco Borsato, Gerard Joling, Angela Groothuizen en Karin Bloemen.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!