Violiste Daphne Kouwets speelt Ierse muziek
Kunstnet-share

KunstNetTV maakte in 2018 een portret van de jonge violiste Daphne Kouwets. Bij de maandelijkse Ierse muzieksessies speelt ze regelmatig mee en won op 10-jarige leeftijd in 2014 Alkmaars Talent.

Al op jonge leeftijd start Daphne Kouwets met klassieke vioollessen. Ze heeft gevoel voor het instrument en ontwikkelt zich met hard werken verder door thuis ook de Ierse tunes van haar vader na te spelen.

Het Ierse repertoire heeft al gauw haar voorkeur en het samenspelen met andere liefhebbers van Ierse muziek vindt ze heerlijk. Jaarlijks volgt ze fiddle workshops bij de Fiddler’s Farm in Oude Niedorp en andere workshops met Ierse muziek.

KunstNetTV filmde de maandelijkse muzieksessie in Alkmaar, een workshop van de Ierse muziekdocente Hellen Diamond bij de Fiddler’s Farm en interviewt Daphne Kouwets over haar passie voor de Ierse folk.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!