Een bijzondere bruiloft in de Grote Kerk Alkmaar
Kunstnet-share

Maria Tesselschade’s Huwelijksfeest

Wat gebeurt er in aanloop naar een voorstelling als twee gepassioneerde makers uit verschillende genres samenwerken?

Luitist en dirigent Mike Fentross van La Sfera Armoniosa en choreograaf / danser Denden Karadeniz van Zero Dance Theatre vonden elkaar in hun liefde voor de renaissancemuziek. De voorstelling ‘Maria Tesselschade’s Huwelijksfeest’ wordt in de Grote Kerk Alkmaar met orkest en dansers uitgevoerd.

Renaissancemuziek

De Duitse componist Praetorius’ bundelde en harmoniseerde destijds dansmelodieën uit diverse Europese landen. Oude Muziek specialist Mike Fentross voorzag deze van orkestkleuring.

Urban Contemporary Dance

Choreograaf Denden Karadeniz creëerde visuele harmonieën met verschillende culturele danselementen. Zo ontstond een spannende dialoog tussen dansers en musici.

Wie was Maria Tesselschade

Multitalent Maria Tesselschade (dichteres, zangeres en glasgraveerster) woonde in de 17e eeuw in de Langestraat en maakte deel uit van de Muiderkring met P.C. Hooft, Vondel en Huygens. Op 26 november 1623 trouwde ze met Alkmaarder Allart Jansz. Crombalch.

Huwelijksfeest

De bruiloft van Maria en Allard wordt, 400 jaar na dato, met de voorstelling ‘Maria Tesselschade’s Huwelijksfeest’ feestelijk gevierd!

 

Denden Karadeniz en Mike Fentross in de dansstudio

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!