Cultuurspektakel ‘De mythe van de Grote Kerk’
Kunstnet-share

Speciaal voor het 500-jarig bestaan van de Alkmaarse Grote Kerk onwikkelden vier gedreven theatermakers voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen in en om Alkmaar het theaterproject ‘De mythe van de Grote Kerk.’

In twee verschillende voorstellingen, spelen leerlingen historische personen die destijds in Alkmaar leefden.

KunstNetTV filmde leerlingen van groep 8 van basisschool de Zandloper die een voorstelling over de Gouden Eeuw voorbereiden. Personages zoals Oopjen Coppit, Caesar van Everdingen, Anna Roemers Visscher en Wollebrandt de Jongh worden door de leerlingen gespeeld.

Hoe leefden ze in die tijd? Wat deden ze? De leerlingen kijken naar een voorstelling, onderzoeken de verhalen van de Gouden Eeuw, volgen workshops en spelen uiteindelijk hun eigen voorstelling in de Grote Kerk. 

Behalve het karakterspel filmde KunstNetTV de workshops dans/bewegingspel, zang en toneel in de Grote Kerk; het bezoek aan het depot van het archief en het museum. Met enkele leerlingen sprak KunstNetTV over de personages die ze spelen.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!