Sterren dansen op het Alkmaarse ijs
Kunstnet-share

Kunst of sport

Is kunstschaatsen kunst of sport? Wie bepaalt dat en wie zijn de beoefenaars? KunstNetTV ging naar de ‘Alkmaarsche IJsclub’ voor een antwoord op deze vragen. Elk jaar vanaf oktober start het schaatsseizoen bij de Meent. Bij schaatsen denk je al gauw aan langebaanschaatsen of shorttrack.

Kunstschaatsen

Vanaf midden jaren ’50 tot halverwege de jaren ’60 zorgden Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra voor grote successen in het kunstschaatsen. Een sport die daarvoor in Nederland nauwelijks bekend was. Kunstschaatsen is nu misschien minder populair maar staat toch volop in de belangstelling. Denk maar aan de show “Dancing on Ice” of het televisieprogramma “Sterren dansen op het ijs.”

Jonge talenten

KunstNetTV interviewde vier sterren die dansen op het Alkmaarse ijs: Nederlands kampioen Florian Gostelie, de jonge getalenteerde Melissa Hopman, de ervaren Vladimir Markov en Masha Markova. Waarom beoefenen zij deze sport? Wat is hun achtergrond en willen ze kampioen worden.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!