Picasso bezocht in 1905 Schoorl
Kunstnet-share

Televisiemaker Chris Houtman maakte een korte documentaire over Picasso’s bezoek aan Schoorl en Alkmaar in de zomer van 1905. 

Nog steeds zijn er inwoners van Schoorl die de verhalen over zijn bezoek nog  kennen. Naar aanleiding van een beruchte radio-uitzending uit 1967 ontstonden er hardnekkige geruchten over wat zich toen allemaal in Schoorl zou hebben afgespeeld.

Lokale schoonheden zouden naakt voor de Spaanse schilder hebben geposeerd. Verschillende namen werden genoemd en dit gaf aanleiding tot roddels. Aan het woord komen historicus Gerrit Valk en directeur Paul Post en beeldarchivaris Jesse van Dijl van het Regionaal Archief Alkmaar.

Hoe geloofwaardig zijn deze verhalen? In de documentaire blijkt de werkelijkheid nog veel vreemder en ingrijpender dan voor mogelijk werd gehouden…

Chris Houtman (Den Haag, 1955) werkte voor de KRO, waar hij programma’s als “Lekker Weg”en “Cijfers en Letters” maakte. Bij IDTV was hij als scenarioschrijver en regisseur verantwoordelijk voor spraakmakende BNN programma’s als “Finals” en “Cut!” 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!