NHADO buschauffeurs over ‘De Stofzuiger’
Kunstnet-share

De GMC bus van Bergen

KunstNetTV haalt met oud-buschauffeurs Arie Kok, Piet Mooij en Kees Bouwstra van de toenmalige NHADO (Bergen) herinneringen op aan de Amerikaanse GMC of ‘De Stofzuiger’. Deze oude bus wordt die met behulp van vrijwilligers, donateurs en sponsors gerestaureerd.

De klus moest eigenlijk al geklaard zijn, maar de werkzaamheden zijn zo veelomvattend dat het nog wel even gaat duren.

Buschauffeurs Arie Kok (81), Piet Mooij (93) en Kees Bouwstra (87) reden tussen 1948 en 1971 duizenden ritjes met de GMC tussen Alkmaar en Camperduin.                                     De drie chauffeurs bezoeken de loods waar ‘De Stofzuiger’ in volle glorie wordt hersteld

De populaire bus kreeg in de volksmond de naam ‘De Stofzuiger’ vanwege het model en gierende geluid. Het is de enige (toen peperdure) bus van Amerikaanse makelij die na de 2e WO in Nederland werd gebruikt.

KunstNetTV neemt de kijker mee terug in de tijd; een vervlogen tijd waarin elk huis een halte was en een passagier desnoods uit bed werd getoeterd!

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!