Markante Alkmaarders: pianist Harry Vooren
Kunstnet-share

Gefascineerd door Spaanse muziek

Pianist Harry Vooren werd al jong door de muziek gegrepen. Hij moet een absoluut gehoor hebben gehad, want hij speelde de melodietjes die zijn grootvader op de ocarina speelde, feilloos na. Ook muziekdocenten waren overtuigd van zijn muzikaliteit. Ondanks zijn vele handicaps zette hij door en ging naar het conservatorium.

Internationale carrière

Harry Vooren studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam. Vervolgens studeerde hij Spaanse muziek bij Alicia De Larrocha aan de Academia Marshall in Barcelona. Een Internationale carrière gloorde maar een handblessure maakte het jaren onmogelijk piano te spelen.

Studenten en de passie voor muziek

Als docent aan het Alkmaars conservatorium heeft hij daarna echter veel studenten geïnspireerd door zijn passie voor de muziek.

Met Harry Vooren’s zwager Co Kremer en Janneke Koetsier, oud leerling en pianodocente, blikt KunstNetTV terug op het leven van een bijzondere pianist.            In 2003 overleed Harry Vooren onverwacht op 62-jarige leeftijd.

Pianist Janneke Koetsier

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!