Margreet Schouwenaar ‘ ik schrijf in m’n hoofd’
Kunstnet-share

Als kind al maakte ik versjes

Na bijna vijf jaar besloot Joost Zwagerman in 2009 te stoppen als stadsdichter van de gemeente Alkmaar. Een speciale commissie koos uit verschillende dichters de nieuwe Alkmaarse stadsdichter Margreet Schouwenaar. Margreet Schouwenaar schrijft haar hele leven al. Als kind schreef ze haar mooie invallen en gedachten op in schriftjes.

Debuut

Ze debuteerde in 1991 in het tijdschrift Revisor en werd meteen genomineerd voor de prestigeuze Cees Buddingh-prijs. Sindsdien schreef ze diverse dichtbundels, waaronder ‘Wegen om te komen’, ‘Valtijd’ en ‘Van het woord AH’. Daarnaast schrijft ze kinderboeken als ‘Stinkertje Stout’ en ‘Gas geven Gijs’.

Schrijven is een vak

Margreet Schouwenaar vindt schrijven een vak en is gefascineerd door de taal. Haar werk ontstaat langzaam en begint vaak met een mooie zin. Haar gedichten zijn meeslepend, dramatisch en licht ironisch van toon.

Plannen

KunstNetTV interviewde de nieuwe Alkmaarse stadsdichter Margreet Schouwenaar over haar dichterschap op landgoed Ter Coulster in Heiloo. Ze vertelt over haar plannen als stadsdichter en leest enkele gedichten voor.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!