Maarten Kuijper doet oude tijden herleven
Kunstnet-share

Re-enactment

Maarten Kuijper kwam bij toeval in aanraking met re-enactment. Na een dagje op het jaarlijkse evenement in Waterloo (België) was hij verkocht. Sindsdien staat hij bekend als kleermaker en sappeur van het 2e Batallion Grenadiers Compagnie.

Kleermaker

Zijn beroep als kleermaker en interesse voor geschiedenis maken zijn werk extra interessant. Omdat originele kledingstuk-ken (uniformen, emblemen en leerwerk) ontbreken maakt hij letterlijk alles (historisch verantwoord) met de hand na. Dat betekent veel boeken doorspitten, het internet afspeuren en regelmatig over-leggen.

Webwinkel

Als hij zijn koopwaar uitstalt weet menig re-enacter hem te vinden. Inmiddels heeft Maarten Kuijper een re-enactmentwinkel. Thuis is zijn zolderverdieping omgetoverd tot naaiatelier. Eind 2008 begon hij als maker van re-enactment en andere historische kledij met “Cooper’s Choice” zijn eigen bedrijf. Ook heeft hij uniformen gemaakt voor de televisieserie “De Troon.”

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!