Kunstenaar Sander Rood schiep zijn eigen wereld
Kunstnet-share

Relatie mens en natuur

In 2008 interviewde KunstNetTV Sander Rood in zijn atelier. Hij was gefascineerd door de verstoorde relatie tussen mens en natuur. Met machines en hulpstukken die hij ontwierp probeerde hij die verstoorde relatie te verhelpen.

Kunst op het Bolwerk

Op Het Bolwerk in Alkmaar staat een straatlantaarn die alleen oplicht als er op fietspedalen wordt getrapt.  Het zijn apparaten die qua vorm en materiaal aan vroeger doen denken. Technisch vernuftig en milieubewust maar nutteloos qua winst en efficiëntie.

Niet alleen om naar te kijken 

Beeldend kunstenaar Sander Rood maakte kunstwerken waar je meer mee kon dan er alleen maar naar te kijken. Hij schiep zijn eigen wereld en maakte mensen bewust van de werkelijkheid waarin ze leven.

Onbegrijpelijke wereld

Kunstenaar Sander Rood zei over zijn werk: “Voor mij is de toeschouwer een deelnemer die als laatste schakel een concept tot leven brengt. Ik nodig hem uit om deel te nemen aan mijn werk”. Vaak voelde kunstenaar Sander Rood zich dwalend tussen zijn oorsprong en de – onbegrijpelijke – wereld.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!