Kees Bornewasser was zijn levenlang kerkmusicus
Kunstnet-share

In 2005 interviewde Lara Meijer voor KunstNetTV musicus Kees Bornewasser.  

Haar peetoom is organist, dirigent en kerkmusicus en werd in 1925 geboren in Voorst (Gelderland). Hij studeerde kerkmuziek in Utrecht en piano in Amsterdam .

Nadat hij kort als dirigent verbonden was aan het Kathedrale Koor in Haarlem, kwam Bornewasser in 1963 naar de Don Boscokerk in Alkmaar. Tot de sluiting in 2006 was hij daar dirigent-organist.

Hij componeerde tweestemmige ‘Missa Parvulorum’ en later werd hij docent aan de Muziek Pedagogische Academie(MPA) in Alkmaar. Als docent aan de MPA (later het Conservatorium) heeft Kees Bornewasser vele musici opgeleid.

Jarenlang was hij voorzitter van de Katholieke Dirigenten- en Organistenvereniging en bleef zijn leven lang aan deze vereniging verbonden.

Sociaal-maatschappelijk zette hij zich in voor diverse goede doelen en werd hier vervolgens diverse malen voor onderscheiden. In 2012 ontving hij de koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.’ Eerder ontving hij al de hoge kerkelijke onderscheiding ‘Ridder in de orde van H. Paus Silvester.’

In 2015 overleed deze in Alkmaar bekende musicus op 89 jarige leeftijd.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!