Keramist Dien Jorien Geertsma
Kunstnet-share

Loopje met de waarneming

In haar atelier in Groet vertelt Dien Jorien Geertsma over haar inspiraties, werkwijze en de dynamiek die zich in de visuele wereld afspeelt. Een wereld waarin ze met asymmetrische vormen, doordachte opstellingen en belichting functies loslaat en graag een loopje neemt met de waarneming.

Uitsluitend unica

Geertsma werkt vooral met platen klei en verkent hiermee het gebied tussen de 2e en 3e dimensie. Haar oeuvre zit vol visuele verrassingen en tot de verbeelding sprekende titels. Herhalingen zal je niet in haar werk tegenkomen. Ze is altijd op zoek naar verrassingen.

Vrijwel al haar werk bouwt ze op uit stroken. Mallen gebruikt ze niet. “Dat is niets voor mij. Ik maak uitsluitend unica…”

 Vernieuwing

Ook in de onderwerpen die ze maakt is de drang naar vernieuwing terug te zien. Als ze een onderwerp oppakt, onderzoekt en experimenteert ze en maakt verschillende vormvariaties.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!