Het Alkmaarse Kaasdragers carillon
Kunstnet-share

Omzwervingen carillon

KunstNetTV maakte een korte documentaire over de omzwervingen van het Alkmaarse Kaasdragers carillon. Eind 2016 kreeg het carillon weer een plek in de stad bij het station. Het werd eind jaren ‘60 in opdracht van Campina Melkunie gemaakt.

Landbouwhuis

Het was een cadeau aan het voormalige landbouwhuis aan de Hlederseweg en hing daar jarenlang bij de hoofdingang. Tijdens de bouw van het nieuwe Stadskantoor stond het tot 2002 boven de ingang van kaasfabriek ‘De Prinses’ in Ursem.

Restauratie

Het Kaasdragers carillon werd in 2005 door restaurateur Pieter Koorn, Boris Stiensma van Atelier Boris en kunstschilder Chris Duinmeijer vakkundig gerestaureerd voordat het tot eind 2008 op dezelfde plek aan de muur van het nieuwe Stadskantoor hing.

Verdwenen in de opslag

Daarna verdween het jaren in een opslag. Diverse nieuwe locaties kwamen in aanmerking maar het regende bezwaarschriften. Met de plaatsing op het voorplein van het stationsgebouw kwam in 2016 een einde aan de omzwervingen van het Alkmaarse Kaasdragers carillon.

Deze korte KunstNetTV documentaire is door KunstNetTV voorzien van commentaar en muziek. De voice-over is ingesproken door Annemarie Ettekoven.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!