Geefwet

De Geefwet maakt doneren aan ons nog aantrekkelijker, omdat KunstNetTV een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is.

Uw gift levert u belastingvoordeel op.

Particuliere vrienden en fiscale faciliteiten:

Als vriend van KunstNetTV steun je niet alleen onze stichting, maar kun je ook profiteren van een belastingvoordeel. Dat voordeel kan zowel bij een eenmalige schenking als bij een periodieke schenking. Een donatie aan een culturele ANBI als KunstNetTV is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Eenmalige schenking

Wil je eenmalig een bedrag aan KunstNetTV schenken? Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek hanteert de belastingdienst een zogenaamde ‘drempel’ van 1% van het verzamelinkomen. Tel voor je belastingaftrek alle bedragen op die je hebt geschonken gedurende het belastingjaar. Het bedrag dat boven deze 1% komt van jouw verzamelinkomen is dus aftrekbaar.

Periodieke schenkingen

Als je besluit om ieder jaar een schenking te doen aan KunstNetTV, dan wordt dit een ‘periodieke schenking’ genoemd. De belastingvoordelen zijn dan groter. Mocht er namelijk meer dan vijf jaar achter elkaar een bedrag geschonken worden, dan is dit bedrag geheel aftrekbaar. Tevens is er geen minimum of maximum verbonden aan het bedrag. Een periodieke schenking moet vastgelegd worden in een overeenkomst, die je bij ons kunt aanvragen.

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!