Kunstenaars Centrum Bergen expo Betekend
Kunstnet-share

KunstenaarsCentrumBergen

De expositie  ‘BETEKEND’ van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB) zou op 15 maart in Museum Kranenburgh worden geopend. Door de coronapandemie werden de musea gesloten en ging de expositie niet door.

Film en muziek

Filmmaker Marcus van Hoorn van Stichting Los Zand maakte een film van de tentoonstelling en componist Bas Buissink componeerde de soundtrack.

In de film ‘BETEKEND’ staat tekenen centraal. In alle vormen en op alle denkbare materialen. Tekenen werd lang gezien als een kunstvorm ter voorbereiding van schilderijen en sculpturen. Zonder status.

Zeventien kunstenaars

De film ‘BETEKEND’ laat met zeventien kunstenaars zien dat de tekenkunst zijn traditionele grenzen heeft overschreden. Clichés zijn overboord gegooid. Nieuwe technieken omarmd. Tekenkunst anno nu is een rekbaar begrip geworden. Wat altijd blijft is dat alles begint bij het verbeelden van een idee of gedachte.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!