Zangeres Daisy Correia zingt de fado
Kunstnet-share

KunstNetTV maakte een filmportret van de Alkmaarse fadozangeres Daisy Correia.

Na het conservatorium zong ze aanvankelijk alleen maar popmuziek, maar koos uiteindelijk voor de fado. Daisy Correia (Amsterdam,1986) is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig.

Sinds haar dertiende stond ze al met popballads op de planken en als 16-jarige leerde ze op de Academie voor de lichte muziek (AVLM) hoe ze zich als artiest moest presenteren. Op grote festivals viel ze op tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis.

Vanuit haar muzikale familiegeschidenis ontdekte Daisy Correia de fado; het Portugese levenslied waarin verdriet, melancholie, blijheid, weemoed en het leven zelf worden bezongen.

De fado is een gewaardeerde en erkende zangkunst die Daisy Correia met een eigen geluid en persoonlijke interpretaties telkens weer anders laat klinken. Voor haar is zingen als het schrijven van een dagboek. De beroemde fado-zangeres Amália Rodrigues (de belangrijkste en invloedrijkste fadozangeres ooit) is haar grote voorbeeld.

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!