Lars Nijman uit Alkmaar is een drumtalent
Kunstnet-share

Al jong begonnen

Lars Nijman raakte al op jonge leeftijd geinteresseerd in drummen. Hij begon op 7 jarige leeftijd serieus met drummen, nadat hij naar een concert van Prince was geweest.

Sparen voor een drumstel

Elke koninginnedag ging hij op straat spelen om zijn eigen drumstel bij elkaar te sparen. Dat lukte, want toen hij 10 jaar was kon hij zijn eerste Ludwig set kopen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd speelde hij regelmatig mee met bekende bands. Op 12 jarige leeftijd had hij al samen met Krezip op de planken gestaan. Ook was hij in het voorprogramma van Lucas van Merwijk te zien.

Televisie

Toen hij 13 jaar was won hij het tv-programma ‘Bijna Beroemd’. Daarna was hij meerdere keren op televisie te zien , ondere andere bij VPRO Villa live en DWDD. Vanaf 2013 tot 2018 verbleef in Amerika en studeerde aan het Berklee College of Music.

Poppodium Atlantis

KunstNetTV interviewde hem in november 2008 toen de 13-jarige Lars Nijman solo en met slagwerkgroep ‘Slag’ optrad tijdens het Feelgoodfestival in Poppodium Atlantis Alkmaar.

 

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!