Skotwal zingt country in het West-Fries
Kunstnet-share

Hou me niet teugen

Skotwal speelt en zingt Amerikaanse countrysongs in het West-Fries. In 2018 werd hun derde cd ‘Hou me niet teugen’ uitgebracht. De cd-presentatie vond onder grote publieke belangstelling plaats in Theater Cool in Heerhugowaard.Bij een optreden in Poppodium Victorie  interviewde KunstNetTV de bandleden.

Is zingen in het Westfries plat en inhoudsloos? Niet als het aan Skotwal ligt. Theo de Jong, Wigert Dronkert en Theo Dronkert brengen met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen al jaren Westfriese country.

Het idee om in het Westfries te gaan zingen kwam van Theo Dronkert. De taal bleek verrassend zangerig, met weinig woorden veelzeggend relativerend en heeft raakvlakken met de Engelse taal.

Het ambitieuze Skotwal speelt live in tenten, kroegen, kerken en theaterzalen van Broek op Langedijk tot in Nashville. Telkens een stapje hoger je eigen gang blijven gaan!

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!