Film ‘De Ketting van Threes’ van Niko Hoebe
Kunstnet-share

‘Kunstmecenas’ ziet vorm als inhoud

 Threes Moolhuysen-Coenders is een levenslustige inspiratiebron voor velen die de laatste veertig jaar een opmerkelijke rol heeft gespeeld in de wereld van kunst en design. Zij staat in de kunstwereld bekend als verzamelaar, opdrachtgever, organisator van tentoonstellingen en uitgever van boeken. Kunstenaars, ontwerpers, museumdirecteuren en anderen loven haar invloed op hun werk.

Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag noemt haar ‘een mecenas in de oude betekenis van het woord’. Fotograaf Michaël Ferron spreekt van ‘De Moeder Theresa van de Kunst’. Threes was een van de eersten die de scheidslijn tussen kunst en design deed vervagen en puur oog had voor de vormgeving van kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen. Het gaat niet om de materiële waarde van voorwerpen, maar puur om de vorm.

‘De Ketting van Threes’ is gemaakt door Alkmaarse cineasten Niko Hoebe, Gert Fokkens en Peter Sieben. Anneke Looijesteijn deed de visagie en de muziek is van Jan van Wijk. Voor Threes Moolhuysen-Coenders, die ondanks haar hoge leeftijd bruisend in het leven staat, is vorm… inhoud!

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!