Compagnie DaaD: bijzonder Alkmaarse theater
Kunstnet-share

Dutch Mechanisms

Voor de 2e aflevering uit de serie ‘Kijk op Kunst’ maakte KunstNetTV een portret van Linda Anneveld. Zij is een bevlogen theatermaker en oprichter van Compagnie DaaD: een bijzondere theatergroep uit Alkmaar. Linda Anneveld studeerde theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich als beeldend kunstenaar voor het buiten-theater.
In 2005 richtte ze theatergroep Compagnie DaaD op. Linda Anneveld en de medewerkers van de compagnie spelen met grenzen. Wanneer is iets een installatie en wanneer wordt het een voorstelling? Wanneer is iets huid en wanneer wordt het kleding?
Voor Linda Anneveld is de uitstraling van het materiaal net zo belangrijk als de vorm waarin ze het giet. Zo is ze te zien bij het maken van kostuums en een mal van een gierenkop. Compagnie DaaD treedt vaak op tijdens internationale straattheater-festivals. De rauwe eigenzinnige voorstellingen zijn confronterend, verwarrend en doorspekt met zwarte humor maar toch breekbaar.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!