De Alkmaarse roots van Bert Klunder
Kunstnet-share

Cabaretier, regisseur en columnist

Bert Klunder was cabaretier, regisseur en columnist en werd in 1999 door KunstNetTV geïnterviewd. Bij hem thuis aan de Alkmaarse Kooltuin vertelt hem hoe hij een voorstelling maakt . Klunder werd in Grootschermer geboren en groeide op aan de Munnikenweg in Oudorp.

Voorstellingen

Bert Klunder (Grootschermer, 16 augustus 1956 – Alkmaar, 14 juni 2006) maakte diverse cabaretvoorstellingen waaronder ‘De onderman neemt wraak’ en ‘Vette Jus’.  Als regisseur en docent werkte hij onder andere met Brigitte Kaandorp en Vincent Bijlo.

Mannen voor vrouwen

Voor het grote publiek werd hij bekend door het televisieprogramma ‘Mannen voor vrouwen’. Samen met ondermeer Erik van Muiswinkel, Joep van Deudekom en Diederik van Vleuten probeerde hij een uitsluitend vrouwelijk publiek duidelijk te maken hoe een man in elkaar zit.

Onvoltooide roman

In 2006 werkte Bert Klunder aan zijn debuutroman ‘Een lijk kan heus wel even wachten’, maar werd toen door een hersenbloeding getroffen. De cabaretier, regisseur en columnist woonde samen met Mylou Frencken en zijn dochter Madelief.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!