Beeldend kunstenaar John Bier
Kunstnet-share

Ik zie altijd tekortkomingen

In de serie “Kijk op Kunst’ maakte KunstNetTV in 2018 een boeiend portret van de Alkmaarse beeldhouwer John Bier. Destijds werd zijn nieuwe beeld ‘De Tuinder’ onthuld.

Tekentalent

Als kind wilde John Bier boer worden maar een opmerkzame leraar op de lagere school had oog voor zijn tekentalent. In de jaren ‘50 studeerde Bier af aan de Rietveld Academie, ontving een beurs en begon voor zichzelf. Vervolgens werkte John Bier via een vacature als assistent beeldhouwer in Amsterdam. Maar een leven als zelfstandig kunstenaar bleef trekken.

Wars van gepriegel

Beeldhouwer John Bier werkt vrij en in opdracht. Zijn figuratieve kunst ziet hij als ambacht. Trots op zijn werk is Bier nooit maar het doet hem goed als zijn kunstwerk wordt gewaardeerd en de omgeving verrijkt. John Bier is wars van gedetailleerd gepriegel; je moet meteen zien wat een beeld voorstelt.

Waar staan zijn beelden

Bekende werken van zijn hand zijn ‘De Strandvonder’ bij Camperduin en ‘De Kaashandelaren’ op het Waagplein. KunstNetTV filmde het creatieproces van John Bier’s meest recente beeld. De kijker krijgt een exclusief kijkje in zijn atelier.

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!