Beeldend kunstenaar Dirk Meijer en schoonheid
Kunstnet-share

De schoonheid van het landschap

KunstNetTV maakte in 2008 een boeiend portret van beeldend kunstenaar en Alkmaarder Dirk Meijer.

Dirk Meijer (1944) tekende al op jonge leeftijd. Hij ging in Den Haag naar de Academie voor Beeldende Kunsten. In de jaren 60 en 70 kwam hij in Amsterdam in aanraking met het kunstenaarsmilieu en ging vaak naar Jazz-clubs.

Terug naar Alkmaar

Terug Alkmaar werkte hij aanvankelijk als educatief coördinator, maar sinds 1975 is hij werkzaam als autonoom kunstenaar. Dirk Meijer is gefascineerd door de schoonheid van het landschap. Hij loopt en fietst veel en doet indrukken op die in z’n schilderijen tot uiting komen. Een landschap schildert hij niet letterlijk na, maar hij maakt een schilderij vanuit z’n geheugen. Dirk Meijer schildert wat het moment hem ingeeft.

Inspiratie

Woorden als inspiratie vindt hij gezeur. Kunst is een proces van twijfel, woede en onzekerheid. Het moet ademen en ruimte hebben. Dat dwing je af door hard werken. Van andere definities wil hij niets weten. Van zijn hand dus geen voorspelbare series of uitgekauwde variaties op een thema.  In 2007 exposeerde hij solo met 28 schilderijen onder de titel “Bij Nacht en Ontij.”

KunstNetTV laat een fascinerend beeld zien van een eigenzinnige kunstenaar die wars is van conventies. 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!