Acteur Jason de Ridder over zijn passie
Kunstnet-share

Voor de serie ‘Spotlight’ interviewde KunstNetTV voor de 2e aflevering acteur Jason de Ridder (1990). Hij werd bekend door zijn rol in ‘Loverboys’ uit de hitserie ‘Van God los.’

Welke herinneringen heeft hij aan de stad waarin hij opgroeide en waarom ging hij acteren? Wandelend door Alkmaar bezoekt Jason de Ridder de plekken die belangrijk voor hem waren.

In Artiance, waar hij als elfjarige zijn eerste ‘babypasjes in toneelland’ maakte, ontmoet hij Tamara Roos. Zij regiseerde in 2005 de voorstelling ‘In Het Vet‘ voor het JongerenTheaterAlkmaar (JTA).

De jonge acteur bezoekt verder voormalig poppodium Atlantis en het voormalige Provadja. Culturele instellingen die een onuitwisbare indruk op hem hebben gemaakt en van grote invloed zijn geweest op zijn liefde voor het toneelvak.

Fragmenten uit o.a. ‘Van God Los’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Penoza’ wisselen de beelden van deze wandeling door Alkmaar af.         Als aanstormend talent werd Jason de Ridder genomineerd voor de Zilveren Notenkraker 2017

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!