Grafisch Atelier Alkmaar bestaat 40 jaar
Kunstnet-share

Betaalbare werkruimte

Het Grafisch Atelier Alkmaar (GAA) werd in februari 1975 vanuit de Alkmaarse Kunstenaarsvereniging (AKV) opgericht. Vele kunstenaars, waaronder Jos van Amsterdam en Rolluf van Laar, vonden het belangrijk dat kunstenaars in een goed geoutilleerde werkruimte betaalbaar hun vak konden uitoefenen.

Beheerder van het eerste uur

Aan de hand van foto’s en teksten uit het voormalige AKV clubblad “Kunstschrift” blikken ze terug op 40 jaar Grafisch Atelier Alkmaar. Ook interviewde KunstNetTV Fieke Koopman. Zij is, net als Jos van Amsterdam en Rolluf van Laar, één van de beheerders van het eerste uur. Met haar oude autootje werd wel eens een pers, die op een veiling was gekocht, vervoerd.

Grafische technieken

De jonge kunstenaar (zij was één van de beheerders) Sarai de Haan vertelt over haar werkzaamheden. Zo assisteert ze voor deze gelegenheid een kunstenaar bij het maken van een zeefdruk. Ook zijn er filmopnamen te zien van Robbert Waas die met een etspers werkt.

De interviews over 40 jaar Grafisch Atelier Alkmaar worden ondersteund door vele foto’s en afbeeldingen van prenten die door de jaren heen in het GAA zijn gemaakt.

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!