COLUMN

Joost zal het weten

Hoe vaak zal Joost Klein het liedje Europapa al gezongen hebben? Je zou denken dat het ook bij hem ondertussen de neus uitkomt maar hij blijft positief. Een ode aan je overleden ouders doet veel met een mens.

Bij een mega liedjesfestijn met zo’n 180 miljoen kijkers komt nog veel meer kijken. Alles moet max 3 minuten lang perfect zijn. De spraakmakende outfits, levendige choreografie, passende belichting, alert camerawerk en tiptop geluid. Computers draaien obsessief overuren.

Oeps, er moet ook nog pico bello gezongen worden. Een kriebel in de keel of vuiltje in je oog kan je er dan even niet bij hebben. Tenzij het een onderdeel van de act is. Gelukkig helpt de techniek. Weet jij wat er backstage in een sequens meeloopt? Joost zal het weten. 

Of Nederland met Joost Klein nou wel of niet had gewonnen ; maak van Europapa tijdelijk het nieuwe volkslied van de EU. Gegarandeerd dat kiezers rijendik bij de stemhokjes staan tijdens de komende Europese verkiezingen. Douze points!

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!