COLUMN

Informatie overkill

Het is sporty spice deze zomer. Het EK voetbal. De Tour de France. De Olympische spelen dans La France. Om maar wat te noemen.
Wat rond het EK opvalt is de enorme brij aan (mis)communicatie. Er wordt wat af gebabbeld. Veel langer dan de wedstrijd zelf. Inclusief blessuretijd en strafschoppen.

De NOS gesprekstafel op een tribune met uitzinnige fans? De zichzelf overschreeuwende oud voetballers zijn niet of nauwelijks te verstaan. Wie heeft dat bedacht? Het management? Tja, communiceren.
Ook in kippenhok Den Haag is dat van links naar rechts tegenwoordig een mega punt van aandacht.

Aandacht?

Beeldende kunst is een rustieke vorm van communicatie met visuele elementen zoals kleur, vorm, compositie en techniek. Elk detail draagt bij aan de boodschap en de manier waarop het kunstwerk door de kijker wordt ervaren en geïnterpreteerd.
Soms duidelijk. Soms met ruimte voor discussie.

Door interactie ontstaat een dialoog die een persoonlijke betekenis en waarde aan een kunstwerk toekent. Introspectie. Zonder hinderlijke interrupties. Uitgesproken.

 

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!