COLUMN

Ondergeschoven kindje

Oeps! Het huishoudboekje van onze overheid wordt binnenkort weer gepresenteerd. Wat gaat dit voor de kunstsector betekenen? Miljarden aan nieuw wapentuig doet het ergste vermoeden. Kunst en Cultuur is sinds jaar en dag een ondergeschoven kindje als het om de poen gaat. Toch speelt het een ambtelijk ondergewaardeerde cruciale rol in onze samenleving. Het vermaakt, inspireert, reflecteert en verbindt. Financiële ondersteuning is dus van groot belang. Kunst biedt een verrijkende inkijk in verschillende culturen en tradities. Door kunst te ondersteunen behouden en versterken we onze culturele erfenis. 

Kunstenaars zijn veelal voorlopers met vernieuwende ideeën. Ze inspireren andere sectoren om ‘outside the box’ te denken. Ook draagt de kunstsector, als platform voor evenementen, dialoog en begrip, bij aan onze mentale gezondheid en welzijn. Kunst en Cultuur roept emoties op, vermindert stress en zorgt voor een positieve stemming. Economisch trekt het massa’s toeristen en creatieve industrieën worden ontwikkeld. Duidelijk verhaal… toch?  

Blijf op de hoogte van alle bijzondere kunstenaars en artiesten uit Alkmaar en de regio

KunstNetTV maakt elke maand een korte documentaire over de ‘pareltjes’ in de kunsten. Meld je aan en wij sturen je maandelijks een nieuwsbrief over onze nieuwste videoproductie.

AVG

Bedankt voor je inschrijving voor de KunstnetTV nieuwsbrief!