September 2013
   

 


Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

 

 

 

 

     
 
Beste kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in culturele activiteiten in Alkmaar en omstreken. Dit is een unieke brief… de allereerste KunstNet-nieuwsbrief! Met een maandelijkse nieuwsbrief willen we je op de hoogte te houden van de uitzendingen van KunstNet, die via onze website (www.kunstnet.tv) en kanaal 15 (Alkmaar Centraal) van de kabel zijn te bekijken. Je kunt je gratis voor de nieuwsbrief aanmelden door hier te klikken. De nieuwsbrief wordt dan aan het begin van de maand per e-mail naar je toegestuurd.
De wondere wereld
van Sander Rood...

 

Over KunstNet… Sinds mei 1996 maakt KunstNet uitzendingen die Alkmaarse kabel worden uitgezonden. In 17 jaar tijd zijn er meer dan 300 uitzendingen gemaakt. De ondervia de werpen zijn zeer afwisselend en sommige beelden zijn unieke tijdsdocumenten. Van een gefilmd portret van wijlen beeldend kunstenaar Sander Rood tot een interview met een oud-machinist van de stoomtram Bello of oude zwart-wit filmpjes over gymnastiekvereniging Turnlust. In samenwerking met het Regionaal Archief worden er regelmatig oude filmpjes uitgezonden die door KunstNet van commentaar en muziek worden voorzien. KunstNet legt met andere woorden het culturele leven in Alkmaar en omstreken vast…

 

De vernieuwde website… Met de komst van internet is er veel veranderd. De KunstNet uitzendingen zijn dagelijks via de website van KunstNet en sinds januari dit jaar ook via het televisiekanaal van Alkmaar Centraal te zien. Onze website was dringend aan vernieuwing toe. We hebben Jeroen van Dijk bereid gevonden om er iets moois en overzichtelijks van te maken. Heb je suggesties? Laat het ons weten!

 

Wat doen we in september? Op vrijdag 6 september a.s. vindt "Kunst tot de Nacht" plaats. Het is de jaarlijkse opmaat naar het nieuwe culturele seizoen. Tijdens deze avond maakt KunstNet samen met Alkmaar Centraal een uitgebreide reportage van de activiteiten, met o.a. interviews met artiesten en bezoekers. Om de bezoekers van Kunst tot de Nacht op de programma’s van KunstNet attenderen worden er dan flyers uitgedeeld. Enkele dagen later worden de opnamen van die avond uitgezonden.

 

Over de uitzendingen op Alkmaar Centraal… Let op!! KunstNetmagazine, de door KunstNet geproduceerde items, wordt gedurende de 1e helft van de maand uitgezonden. KunstNetfilm, gemaakt door andere filmmakers, wordt maandelijks vanaf de 15e uitgezonden.

 

Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

KunstNetmagazine: dagelijks 10.00 uur en vanaf 21.00 uur in een herhaalcyclus.
KunstNetfilm: dagelijks om 10.00 uur en vanaf 21.00 uur in een herhaalcyclus.

 

Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNet: