November 2013
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

 

 

 

 

     
 

Beste kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in culturele activiteiten in Alkmaar en omstreken. Dit is de derde KunstNet nieuwsbrief. Met deze brief houden we je op de hoogte van de uitzendingen van KunstNet op de KunstNet website en op Alkmaar Centraal.

 

Wat doen we in november? KunstNet staat in november uitgebreid stil bij het werk van de Kunstwacht. De Kunstwacht onderhoudt kunst in meer dan 60 gemeenten in heel Nederland. In oktober en november vindt er onderhoud plaats aan ongeveer 70 beelden, objecten en sculpturen die eigendom zijn van de gemeente Alkmaar.

 


De ontmoetingssteen in het Kennemerpark wordt schoongemaakt

 

Kunstwerken zijn in alle Nederlandse gemeenten in openbare ruimten te vinden. Dagelijks worden deze kunstwerken blootgesteld aan weersinvloeden, uitlaatgassen, maar ook bekladding en vernieling. De Kunstwacht onderhoudt, conserveert en restaureert in het hele land. Veelal gaat het om regulier onderhoud maar ook achterstallig onderhoud. De basisgegevens van de kunstwerken worden opgeslagen in een speciaal ontworpen Kunstwachtsysteem. Daarin staat nauwkeurig de toestand van de objecten beschreven, de rapportages over alle verrichte (be)handelingen en foto’s van voor en na een behandeling.

 

De Ster aan de Beethovensingel

 

KunstNet filmde twee onderhoudsploegen en interviewde Kunstwachtmedewerkers Jesper en Jurn. Zij vertellen over de verschillende manieren waarop de kunstwerken worden schoongemaakt

en hun werkzaamheden in het algemeen. Deze uitzending bevat beelden van De Duivenwagen (Friesebrug), De Ontmoetingssteen (Kennemerpark), De Ster (Beethovensingel) en een bronzen beeld aan de Boendalestraat in Overdie.

 

Bronzen beeld in Overdie

Bronzen beeld in Overdie

 

KunstNetfilm in november… vanaf 15 november zendt KunstNet het drieluik over het Grafisch Atelier uit. In 2010 bestond het Grafisch Atelier in Alkmaar 35 jaar. Drie kunstenaars en drie grafische technieken werden gefilmd: Marja Vleugel (lithografie), Harry Agema (zeefdruk) en Madeleine Leddy (etsen). Bij het filmen werd de eigenheid van de technieken en de ideeën die ten grondslag liggen aan de kunstwerken tot uiting gebracht.

 

Over de uitzendingen op Alkmaar Centraal… Let op!! KunstNetmagazine, de door KunstNet geproduceerde items, wordt gedurende de 1e helft van de maand uitgezonden. KunstNetfilm, gemaakt door andere filmmakers, wordt maandelijks vanaf de 15e uitgezonden.

 

Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

KunstNetmagazine: dagelijks 10.00 uur en vanaf 21.00 uur in een herhaalcyclus.
KunstNetfilm: dagelijks om 10.00 uur en vanaf 21.00 uur in een herhaalcyclus.

 

Maandelijkse nieuwsbrief
Met een maandelijkse nieuwsbrief houden we je op te hoogte van de uitzendingen van KunstNet, die via www.kunstnet.tv en Alkmaar Centraal (UPC, digitaal: voorkeuze 31, analoog: kanaal S15) te zien zijn. Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je door hier te klikken. De nieuwsbrief wordt dan aan het begin van de maand per e-mail naar je toegestuurd.

 

 

Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNet: