Maart 2014
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

 

 

 

 

     
 

Nieuwe theatervoorstelling van Unieke Zaken

7 januari j.l. begonnen de repetities voor 'Beter Te Laat, Dan Te Nooit', de nieuwe theatervoorstelling van Unieke Zaken. De eigenzinnige Alkmaarse theatermakers van Unieke Zaken maken al jarenlang bijzondere theaterproducties met een mengeling van mime, objectentheater en muziek.

 

Scene uit Beter Te Laat, Dan Te Nooit (foto: Unieke Zaken)

 

KunstNet bezocht een repetitie van ‘Beter Te Laat, Dan Te Nooit’ en filmde enkele scenes. De acteurs Mirjam Morsch en Peter Bolten en regisseur Martin Hofstra vertellen over de hoogte - en dieptepunten tijdens het maken van deze voorstelling.

 

Scene uit Beter Te Laat, Dan Te Nooit (foto: Unieke Zaken)

 

‘Beter Te Laat, Dan Te Nooit’ is een beeldende en muzikale ontdekkingsreis. Han en Kee, een oud echtpaar, liggen babbelend in bed. Ze zijn nooit op vakantie geweest; er kwam altijd ‘iets’ tussen. Nu zijn ze te oud en gebrekkig: het is te laat. Dan zegt Han: “beter te laat dan te nooit.” Dit is het begin van een hallucinerende roadtrip door hun slaapkamer. Ze gaan op visite bij de mannetjes in de radio, een kast is ineens een wolkenkrabber, het bed een woeste oceaan en de schemerlamp de volle maan. Moe van al die avonturen verlangen ze terug naar hun bed maar kunnen de weg terug niet meer vinden. Ze worden bang en er ontstaat wrijving. Alleen moed, hoop en liefde kan ze bij elkaar houden. Dan gaat de wekker… Zondag 2 maart a.s. vindt de première van ‘Beter Te Laat, Dan Te Nooit’ in Theater de Vest plaatst.

 

KunstNet vanaf half maart: Jorgos Manikas

De in Alkmaar woonachtige Griekse kunstenaar Jorgos Manikas schildert al jaren iconen in de byzantijnse traditie. Hij doet dit met zoveel gevoel en vakmanschap dat je kunt spreken van een ongekend talent.

 

Kunstenaar Jorgos Manikas: een ongekend talent

 

Voor orthodoxe gelovigen zijn iconen 'waren afbeeldingen.' Ze weerspiegelen de wereld van de heiligen in de hemel en worden aanbeden en vereerd. In de derde eeuw na Christus werden in Byzantium, met Constantinopel (het huidige Istanbul) als centrum, de eerste iconen geschilderd. Jorgos Manikas schildert bij voorkeur met eitempera, de meest oorspronkelijke methode. Hoewel de weergave van (bijvoorbeeld) Maria, Christus of Johannes de Doper aan strenge regels is gebonden, straalt zijn werk een grote eigenheid uit. Vooruitlopend op Pasen, herhaalt KunstNet deze reportage uit 2011.

 

KunstNet zoekt medewerkers!

Voor de realisatie van producties is KunstNet op zoek naar enkele medewerkers research en een regisseur. Voor beide vrijwillige functies is enige ervaring gewenst. Ook wil KunstNet in contact komen met een ervaren specialist PR en communicatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 21.00 uur

 

Maandelijkse nieuwsbrief

Met een maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de uitzendingen van KunstNet, die via www.kunstnet.tv en Alkmaar Centraal (UPC, digitaal: voorkeuze 31, analoog: kanaal S15) te zien zijn. Klik hier en meld je gratis aan! De nieuwsbrief wordt dan aan het begin van de maand per e-mail naar je toegestuurd.


Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNet: