Gekke fantasie

 

Keramist Patrick Bergsma (Heerhugowaard, 1965) begon ooit als reclametekenaar maar dat werd al gauw vrij schilderen. Ingegeven door slapeloze nachten vol gekke fantasieën en ideeën maakt hij sindsdien sculpturen die soms post apocalyptisch aandoen. Werkelijkheid en fantasie raken op een eigenaardige manier met elkaar verstrengeld.


 

Hij gebruikt oude Chinese kunst, Delfts blauw aardewerk en de Japanse Bonsai boom als bron van inspiratie. De combinatie van eigenhandig gebroken aardewerk met elementen uit de natuur resulteert in fantasierijke sculpturen. Wat voor puinzooi de toenemende wereldbevolking er ook van maakt; de natuur vindt altijd een manier om te overleven. Zijn werk vormt een brug tussen antieke en hedendaagse elementen waarbij de kracht van de natuur centraal staat. Patrick Bergsma exposeert regelmatig. Ondanks het grote aanbod aan kunst is hij nog steeds origineel!

 

Keramiek in Beeld:
Dien Jorien Geertsma

 

In haar atelier in Groet vertelt Dien Jorien Geertsma over haar inspiraties, werkwijze en de dynamiek die zich in de visuele wereld afspeelt.

 

 

 

Met asymmetrische vormen, doordachte opstellingen en dito belichting neemt ze graag een loopje met de waarneming. Geertsma werkt vooral met platen klei. Met visuele verrassingen en tot de verbeelding sprekende titels is ze altijd op zoek naar vernieuwing.

 

Bekijk uitzending

     

En passant

 

 

 

 

Vriendenmiddag met Sophie Olga de Jong

 

Eind november is het zo ver! Dan organiseert KunstNetTV wederom een vriendenmiddag. Dit keer met animatiefilmmaker Sophie Olga de Jong. Dit jaar was zij een van de genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten . Sophie maakt animatiefilms maar… waar begin je en… hoe maak je zoiets?

 

 

Meer info over de KunstNetTV vriendenmiddag lees je in de volgende nieuwsbrief!

 


 

Volg ons op Twitter, Facebook en instagram

 

Ook voor de laatste nieuwtjes over kunst en cultuur in de regio volg je KunstNetTV op social media!

 

 

 

 

     

Hellen van Meene stelt zich voor

 

 

Hellen van Meene behoort al twintig jaar tot de internationale top in de fotografie. Met tijdloze intieme beelden van jonge meisjes op de drempel van volwassenheid oogst zij wereldwijd veel lof. En ze blijft zich nog steeds ontwikkelen. Haar vrije werk blijft onmiskenbaar ‘een Hellen van Meene’. Hier stelt ze zich als genomineerde voor de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten aan je voor. Een prijs die ze 4 september ontving...

 

bekijk het filmportret

 

Hellen van Meene en de verwondering van het moment

 


 

In 2019 maakte KunstNetTV een portret van fotograaf Hellen van Meene. Aanleiding was de fototentoonstelling ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ in de Alkmaarse Grote Kerk. Hoe richt je een tentoonstelling in? Welke afwegingen maak je? Hellen van Meene doet dat op een voor haar kenmerkende manier: ontwapenend, duidelijk en zoekend.

 

bekijk uitzending

     

Hellen van Meene wist toen al wat ze wilde

 

 

KunstNetTV was erbij toen Hellen van Meene in 1999 exposeerde in Galerie Dijk 1. De jonge fotografe wist toen al wat ze wilde. Ze studeerde in 1996 af aan de Gerrit Rietveld Academie en haar bijzondere examenfoto’s werden meteen door het Stedelijk Museum Amsterdam aangekocht. Sindsdien exposeert ze in gerenommeerde musea over de hele wereld. Ook publiceert ze haar foto’s in internationale tijdschriften.

 

bekijk uitzending

 

Ontvangen je vrienden de KunstNetTV nieuwsbrief nog niet?

 

Stuur de laatste nieuwsbrief dan naar hen door! Zo blijven ze eenvoudig op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes als het gaat over kunst & cultuur in Alkmaar en wijde omgeving.

 

Nog beter: meld je hier ook meteen aan als vriend van KunstNetTV. Voor slechts 20 euro per jaar steun je ons en ben je automatisch van harte welkom op onze jaarlijkse vriendenmiddag. Dit jaar ergens in november. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief...