Uitzendingen 2023

 

 

01

januari

2023

 

 

Honderdste geboortedag Simeon ten Holt

Op 24 januari is het 100 jaar geleden dat componist Simeon ten Holt werd geboren. Hij werd wereldwijd bekend met zijn compositie Canto Ostinato. KunstNetTV maakte in 2012, een paar maanden voor zijn dood, een kort filmportret over de befaamde componist.
bekijk uitzending

02

febuari

2023

 

Keramist Dien Jorien Geertsma

Voor de tweede aflevering uit de serie Keramiek in Beeld interviewde KunstNetTV beeldend kunstenaar Dien Jorien Geertsma. Ze werkt vooral met platte platen steengoedklei en verkent hiermee het grensgebied tussen de 2e en 3e dimensie.
bekijk uitzending

 

03

maart

2023

 

 

Maya Link - Schaamte als inspiratiebron

In haar voorstellingen mengt podiumkunstenaar Maya Link autobiografische verhalen met fictie en muziek. In het interview vertelt de energieke zangeres en actrice openhartig over haar Joodse familie en eigen identiteit.
bekijk uitzending

04

april

2023

 

De oorlog is nooit weg

In de korte documentaire 'De oorlog is nooit weg' halen zoon Gerrit Sijpheer en de nu 93-jarige Joodse onderduikster Hanny van Amerongen herinneringen op aan de verzetsstrijders Cor en Hennie Sijpheer.
bekijk uitzending

05

mei

2023

 

 

Gekke fantasie

In de derde en laatste aflevering van de serie ‘Keramiek in Beeld’ ging KunstNetTV langs bij beeldend kunstenaar en keramist Patrick Bergsma. Zijn werk gaat voornamelijk over de relatie mens en natuur.
bekijk uitzending

06

juni

2023

 

 

Dutch Mechanisms

Van 9 juni tot 6 september 2023 ‘Dutch Mechanisms’ in de Alkmaarse Grote Kerk. Geïnspireerd door 450 jaar Alkmaars Ontzet reflecteert beeldend kunstenaar Folkert de Jong (Egmond aan Zee, 1972) op de geschiedenis van de stad.
bekijk uitzending

07

september

2022

 

Hoog..., kijk omhoog...

In de meeste oude Nederlandse steden zijn ze nog volop te vinden: gevelstenen. KunstNetTV neemt je mee op een wandeltocht langs gevelstenen in Alkmaar.

bekijk uitzending

08

oktober

2023

 

Kinderboekenschrijver Yorick Goldewijk

Het kinderboek 'Films die nergens draaien' van Yorick Goldewijk verscheen in 2021 en was een enorm succes

bekijk uitzending