Uitzendingen 2022

 

 

01

januari

2022

 

Het moet nu wel gebeuren…

Van de Alkmaarse dichter en beeldend kunstenaar Elly Stolwijk (1957) werden in 2020 en 2021 door uitgeverij In De Knipscheer de dichtbundels “liefde de vluchtige holte” en “de laatste framboos” gepubliceerd.
bekijk uitzending

02

februari

2022

 

Is Ringers straks nog een monument?

In het historische gebouw komen appartementen en een winkelcentrum met een foodhall. Wat blijft er na de historiserende voorgevel nog over van dit karakteristieke gebouw? Heeft het dan nog erfgoedwaarde?
bekijk uitzending

03

maart

2022

 

Markante Alkmaarders - Pianist Harry Vooren

Pianist Harry Vooren werd met meerdere fysieke handicaps geboren. Al jong werd hij door de muziek gegrepen. Hij moet een absoluut gehoor hebben gehad, want hij speelde de melodietjes die zijn grootvader op de ocarina speelde, feilloos na. bekijk uitzending

04

april

2022

 

Mirjam Morsch’ Unieke Zaken

Ze wilde uit pure passie danseres worden en studeerde eind jaren '80 af aan een dansopleiding. Samen met Peter Bolten richtte ze jeugdtheatergroep Unieke Zaken op. Energiek theater voor jong... en oud! Dit jaar maakt Unieke Zaken, na ruim 40 producties, hun allerlaatste voorstelling.
bekijk uitzending

 

05

mei

2022

 

Railey Khan wil gewoon lekker spelen

Railey Kahn is een veelbelovende jonge drummer. Van jongs af aan was niets veilig; op van alles trommelde hij met zijn handen. Muziek maken vindt hij geweldig maar… waarom ging hij eigenlijk drummen. Een portret.
bekijk uitzending

06

juni

2022

 

Het Mirakel van Alkmaar

Een processie in Alkmaar? Grapje zeker? Dat zie je toch alleen maar in het zuiden van Nederland, Frankrijk of Italië? Jawel, ook in Alkmaar vindt jaarlijks op 1 mei een processie plaats.
bekijk uitzending

07

juli

2022

 

Markante Alkmaarders

De serie Markante Alkmaarders van KunstNetTV zet bijzondere Alkmaarders in de schijnwerpers. Samen met familie, vrienden en bekenden blikt KunstNetTV terug op hun leven. Wat deden ze en wat maakte ze zo bijzonder?

bekijk uitzendingen

08

september

2022

 

Victoriefonds cultuurprijs 2022

Iedere twee jaar wordt de Victoriefonds Cultuurprijs uitgereikt. Op KunstNetTV stellen de genomineerden in de categorie Visuele kunsten zich aan je voor.

bekijk uitzending

09

september

2022

 

Hellen van Meene en Rashel van der Schaaf

Op 4 september j.l. ontving Hellen van Meene de Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten. Rashel van der Schaaf kreeg de Rabobank Jong Talentprijs 2022.

bekijk uitzending

10

oktober

2022

 

Victoriefonds cultuurprijs Letteren 2022

Iedere twee jaar wordt de Victoriefonds Cultuurprijs uitgereikt. Op KunstNetTV stellen de genomineerden Letteren zich voor.

bekijk uitzending

11

oktober

2022

 

Hoog..., kijk omhoog...

In de meeste oude Nederlandse steden zijn ze nog volop te vinden: gevelstenen. KunstNetTV neemt je mee op een wandeltocht langs gevelstenen in Alkmaar.

bekijk uitzending

12

november

2022

 

Twee genomineerden Cultuurprijs Podiumkunsten 2022 stellen zich voor

Iedere twee jaar wordt de Victoriefonds Cultuurprijs uitgereikt. Op KunstNetTV stellen de genomineerden in de (laatste) categorie Podiumkunsten zich aan je voor.

bekijk uitzending

13

november

2022

 

De verbeelding van keramist Harry Agema

Naast keramist is Harry Agema ook kunstschilder en beeldhouwer. Als graficus was hij 15 jaar werkzaam in Grafisch Atelier Alkmaar. Hij experimenteert veel en verkent de mogelijkheden van zijn materiaal.

bekijk uitzending

14

december

2022

 

Alkmaars slavernijverleden in Stedelijk Museum Alkmaar

Ook Alkmaar was vanaf de zeventiende eeuw betrokken bij slavernij, slavenhandel en de verhandeling van producten. De expositie toont diverse voorwerpen, archiefstukken en kunstwerken uit die tijd.

bekijk uitzending