Verzetsman Aart van Doorn
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Het korte leven van verzetsman Aart van Doorn

In mei herdenkt Nederland de Tweede Wereldoorlog. KunstNetTV blikt met Lia van Hardeveld - van Doorn terug op het korte leven van haar vader. De Alkmaarse verzetsman Adrianus Johannes (Aart) van Doorn werd op 17 december 1944 als represaille op een sabotagedaad in Wormerveer gefusilleerd. bekijk uitzending

 


Lia van Hardeveld - van Doorn blikt terug op

het korte leven van haar vader (foto: KunstNetTV)

 

Wat is het verhaal achter deze executie? Verraad? In deze KunstNetTV uitzending vertelt Lia van Hardeveld - van Doorn, ondersteund door beelden en historische foto’s uit het Regionaal Archief, over haar vader en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. bekijk uitzending

 

Local Heroes met de acteurs Bart Klever en Jason de Ridder

Met 'Spotlight' maakte KunstNetTV onlangs twee korte documentaires over de Alkmaarse acteur en regisseur Bart Klever en acteur Jason de Ridder. Ze zijn geboren en/of getogen in Alkmaar en hebben naam gemaakt in de internationale film- en televisiewereld. In ‘Spotlight’ worden Bart en Jason wandelend door Alkmaar geïnterviewd over het acteurschap en Alkmaar als mogelijke voedingsbodem voor inspiratie, passie en creativiteit. Bart Klever groeide op in Alkmaar. Bij Provadja maakte hij kennis met de films van Fellini en Pasolini. Hij is in veel series en films te zien waaronder: Hoe duur is de suiker, De vastgoedfraude en de Poel. Jason de Ridder kwam in aanraking met het toneelvak via Artiance en JongerenTheaterAlkmaar. Na een theateropleiding bij ArtEz speelde hij de rol van Peter in de voorstelling Anne, over Anne Frank. Onlangs was hij te zien in de televisieserie Petticoat. De interviews worden afgewisseld met fragmenten uit films en televisieseries waarin Bart en Jason hebben gespeeld.

.

Acteur Bart Klever (r) tijdens het interview in

'Spotlight' van KunstNetTV (foto: KunstNetTV)

 

Door ‘Spotlight’ van KunstNetTV ontstond het idee voor ‘Local Heroes.’ In samenwerking met Bureau Dynamiek en Filmhuis Alkmaar vraagt Local Heroes aandacht voor creatief talent in Alkmaar. Uit waardering voor ‘Locale Helden’ worden in Filmhuis Alkmaar speciale avonden georganiseerd. Bart Klever (15 mei) en Jason de Ridder (29 mei) staan centraal in een avondvullende programma inclusief buffet. Na de documentaire ‘Spotlight’ van KunstNetTV en een keuzefilm worden beide avonden besloten met een meet & greet waarbij Bart en Jason uiteraard aanwezig zijn. Kunstdocente en moderator Paula Dekker presenteert het avondvullende programma. Bestel je tickets voor deze unieke avonden bij Filmhuis alkmaar.

 

Acteur Jason de Ridder (foto: KunstNetTV)

 

Voorpremière 'Het Verhoor' met Bart Klever

In Filmhuis Alkmaar wordt op 22 mei om 20.00 uur de nieuwste speelfilm 'Het Verhoor' van regisseur Mark Weistra vertoond. Local Hero Bart Klever speelt hierin de hoofdrol. Na deze voorpremière is er een meet & greet met Bart en Mark.

 

Uitzendingen 'verzetsman Aart van Doorn' op Alkmaar Centraal:

Kijk op Alkmaar Centraal voor de uitzendtijden of op kunstnettv

Uitzendingen 'Zomerkamp Kaninefaten' op Be@tTV

Maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

Meer zien?

Kijk dan eens in het KunstNet archief


Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: