Zomerkamp 'De Kaninefaten'
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Historische korte film zomerkamp Alkmaarse padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’

Van 1918 tot 1931 was padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’ de enige padvindersgroep in Alkmaar. In 1935 gingen de scouts onder begeleiding van een hopman en enkele oudere verkenners (de voortrekkers) op zomerkamp in Valkenswaard. bekijk uitzending

 


'De Kaninefaten' verzamelen zich voor

station Alkmaar (foto: aangeleverd)

 

De korte film laat zien hoe de padvinders zich voor het station van Alkmaar verzamelen en uitgezwaaid door hun ouders per trein naar Valkenswaard afreizen. Daar worden allerlei typische padvinders activiteiten zoals koken in het veld, sporten en houthakken ondernomen. Met expertise van het Regionaal Archief Alkmaar is de film door medewerkers van KunstNetTV voorzien van commentaar en muziek. De voice-over is ingesproken door Annemarie Ettekoven. bekijk uitzending

 

Oproep BB'ers en kenners atoombunkers!

KunstNetTV is bezig met de voorbereidingen van een korte film over atoombunkers. We hebben al vele reacties gehad maar zijn nog steeds op zoek naar BB'ers die bij de Bescherming Bevolking (BB) hebben gewerkt. Ken jij mensen die levendige herinneringen hebben aan de Koude Oorlog en KunstNetTV iets over de BB of atoomkelders in Alkmaar e.o. kunnen vertellen? Laat het ons weten. Stuur een mail naar info@kunstnet.tv of kijk op onze facebookpagina en deel ons facebookbericht!

 

 

Vrienden van KunstNetTV

KunstNetTV wil meer vrienden werven. Wat kunnen vrienden van KunstNetTV verwachten? Denk bijvoorbeeld aan speciale filmavonden met documentairemakers die vertellen over het wordingsproces. Van idee tot film. Door KunstNetTV jaarlijks financieel te ondersteunen kan je dan sowieso naar deze speciale avonden. Word ook een vriend van KunstNetTV. Klik hier en geef je meteen op!

 

Stoomlocomotief 'Bello' op Be@tTV

In Heiloo en directe omgeving zendt Be@tTV deze maand 'Bello' van KunstNetTV uit. Stoomlocomotief 'Bello' reed t/m 1955 van Alkmaar via Bergen naar Bergen aan Zee en is de bijnaam van stoomlocomotief NS 7742. De locomotief deed sinds 1915 dienst op diverse trajecten in Nederland. De (inmiddels overleden) stoker en machinist Jacques Burgering uit Bergen werkte 40 jaar bij de Spoorwegen. Hij vertelt over zijn mooiste tijd bij de Spoorwegen: op de 'Bello'!

 

Aanmelden nieuwsbrief en Facebook
Meld je hier gratis aan voor de KunstNetTV nieuwsbrief. Klik hier om onze Facebook pagina te bekijken. Vergeet ons niet te delen en te liken!

 

De historische film over het zomerkamp van 'De Kaninefaten' is alleen op de website van KunstNetTV te zien!

 

Uitzendingen stoomlocomotief 'Bello' op Be@tTV

Maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: