Keramiek in Beeld
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Keramist Harry Agema omarmt het toeval

Keramist Harry Agema (1946) werd na zijn opleiding handvaardigheid en Nederlands in 1982 zelfstandig kunstenaar. Als keramist levert zijn speelse geest en experimentele werkwijze uiterst verrassende kunst op. In de eerste aflevering van de serie Keramiek in Beeld vertelt hij over zijn achtergrond, werkwijze, technieken en voorkeur voor bepaalde materialen. Lees meer

 

 Alles over animaties tijdens de vriendenmiddag

Hou je van animatiefilms? Dan mag je deze special van KunstNetTV en Filmhuis Alkmaar absoluut niet missen! Wie je daar alles over gaat vertellen is Sophie Olga de Jong. Ze is illustrator en maakt animatiefilms. Zij vertelt je alles over het creatieve proces en de technieken die hierbij worden gebruikt. Na haar presentatie kun je genieten van haar keuzefilm Eternal Sunshin and of the Spotless Mind.
We zien je graag op zondag 27 november 15.30 uur (inloop van 15.00 uur) in Filmhuis Alkmaar.

 

 

VOL = VOL

Wees er dus snel bij! Meld je hier aan. Voor vrienden van KunstNetTV is de entree gratis. Ben je nog geen vriend? Klik dan hier om je als vriend aan te melden. Je ontvangt daarna per mail een link om te betalen. De donatie per jaar is minimaal 25 euro.

 Beeldvorming

Legendarisch is de BBC nieuwsuitzending van 18 april 1930. Die Goede Vrijdag, om half 7 ‘s avonds, kwam de radio nieuwslezer met de mededeling dat er geen nieuws was en liep weer weg. Het was de kortste BBC nieuwsuitzending ooit. Er zijn vage zwart-wit beelden van. Fascinerend!

 

Nu is dat ondenkbaar. Van niks nieuws maak je opnieuw nieuws, een futiliteit blaas je op tot groot nieuws en is er echt geen nieuws dan verzin je nieuws. Met een blog, vlog of juicekanaal worden op het internet veel mensen bereikt. Massamedia spelen een belangrijke rol bij beeldvorming. Ver voorbij de dagelijkse maaltijd, kolderieke capriolen en droomvakanties.

 

Met kort door de bocht opmerkingen, verdachtmakingen en stereotiepe beelden wordt een (twijfelachtige) eenzijdige boodschap over een selectieve doelgroep uitgestrooid. Verdeeldheid. Zie je wel. Dacht ik het niet! Een milde vorm van massapsychose?

Beeldend kunstenaar Harry Agema heeft daar in ieder geval geen last van. Hij vormt ook beelden, maar dan anders. Verrassend anders. Veel kijkplezier!


 


KunstNetTV bij de Lokale Omroepen

Van 7 november t/m 4 december Keramiek in Beeld

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en

Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur)

  

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal