September 2014
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

 

 

 

 

     
 


Linda Anneveld in 'La Cuisine Macabre' (foto: Joris Holt)

 

Compagnie DaaD wint Cultuurprijs 2014. Een portret...

Compagnie DaaD is de winnaar geworden van de Cultuurprijs Podiumkunsten 2014. De andere genomineerden waren het Noordhollands Jeugdorkest en singer-songwriter Yori Swart. Aanleiding voor KunstNet om het eigenzinnige straattheater van Compagnie DaaD, onder artistieke leiding van Linda Anneveld, opnieuw onder de aandacht te brengen. Lees meer

 

Vanaf 15 september de film ‘Soldaat onder het zand’

‘Soldaat onder het zand’ van filmmaakster en historica Pauline van Vliet gaat over De Slag bij Castricum in 1799. Deze veldslag in de Noord-Hollandse duinen kostte duizenden Franse, Engelse en Russische soldaten het leven. Velen liggen nog altijd onder het duinzand. Onder de slachtoffers viel één burgerslachtoffer: Neeltje Groentjes.

 

Scene uit "Soldaat onder het zand' (aangeleverde foto)

 

‘Soldaat onder het zand’ is bijna 450 keer gedraaid en een speciale tentoonstelling trok ruim 10.000 bezoekers. Dankzij de vele vrijwilligers en het Caleidoscoop Filmteam onder leiding van filmmaakster Pauline van Vliet wordt een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis weer tot leven gebracht om nooit meer te vergeten.

 

KunstNet zoekt medewerkers!

Voor de realisatie van producties is KunstNet op zoek naar regisseurs en cameramensen. Voor beide vrijwillige functies is enige ervaring gewenst. Ook wil KunstNet in contact komen met een ervaren specialist PR en communicatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

 

Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNet: