Visuele Kunsten
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Victoriefonds Cultuurprijs editie 2020

Beeldend kunstenaar Lonneke de Groot stelt zich voor

 

Vanaf 29 augustus tot en met 22 november is het werk van Lonneke de Groot en de twee andere genomineerden in het Stedelijk Museum Alkmaar te zien. Deze week stelt zij zich met een kort filmpje voor.

bekijk uitzending.

 

Lemon Studies (foto: aangeleverd)

 

Lonneke de Groot (1981) groeide op in Alkmaar. Ze studeerde Filosofie, volgde de master 'Photographic Studies' en behaalt in 2013 haar Bachelor Fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar werk is te zien geweest in o.a. Foam Fotografiemuseum Amsterdam en in het Textielmuseum Tilburg en werd aangekocht door o.a. het Amsterdams Medisch Centrum, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en priv√©verzamelaars in binnen- en buitenland.

 

De Groot fotografeert tijdelijke stillevens van papier - soms aangevuld met objecten. Ze werkt graag in series en met haar camera legt ze vast hoe licht en schaduw op papier vallen. De Groot fotografeert alledaagse dingen en ruimtes en vraagt zich daarbij af hoe we ze waarnemen en afbeelden. Ze gebruikt daarbij vaak bestaande afbeeldingen uit verschillende media en perioden uit de geschiedenis. Alle franje laat ze daarbij weg, waardoor de nadruk komt te liggen op het kijken. Wat zien we: de werkelijkheid, een foto, of is het beeldende kunst? bekijk de uitzending.

 

Lemon Studies (foto: aangeleverd)

 

 

Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten' op Halstad Centraal: Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten' op Be@tTV: Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

 

 

 

 


 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal