Maak kennis met...
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

KunstNetTV 27 november in Filmhuis Alkmaar met animatiefilmmaker Sophie Olga de Jong

Als je denkt dat animatiefilms alleen voor kinderen worden gemaakt heb je het mis! Al ruim honderd jaar worden er animaties vol humor en drama gemaakt. Traditioneel en digitaal.

 

Sophie Olga de Jong woont sinds kort weer in Bergen en is illustrator en animatiefilmmaker. Ze maakte korte animatiefilms voor o.a. de NTR, DWDD/VARA, productiestudio Submarine in Amsterdam en als onafhankelijk filmmaker. Op de vriendenmiddag vertelt ze aan de hand van filmfragmenten hoe ze haar animatiefilms maakt en welke technieken ze daarbij gebruikt. Na haar presentatie kan je genieten van haar keuzefilm.

 

Welke film Sophie heeft gekozen is nog een verrassing. Binnenkort meer informatie over de keuzefilm op facebook en instagram.

 

 

Kom jij ook op zondag 27 november naar Filmhuis Alkmaar? Voor vrienden van KunstNetTV is de entree uiteraard gratis.
Meld je hier aan als je erbij wilt zijn:

 

Ben je nog geen vriend? Klik dan hier om je als vriend aan te melden en je kunt meteen gratis naar de vriendenmiddag. Je ontvangt daarna per mail een link om te betalen. De donatie per jaar is minimaal 25 euro.

 Echt wel...

De Netflix serie Dahmer over seriemoordenaar, necrofiel en kannibaal Jeffrey Dahmer is razend populair. Een kijkcijferhit.

 

Vanwaar die fascinatie? Door zijn toedoen vonden immers zeventien mannen een gruwelijke dood. Toch kijken we er kennelijk graag naar. Uit nieuwsgierigheid? Sensatiezucht? Missen we echt adrenaline in ons leven? Op tv kleurt het scherm dagelijks wel ergens bloedrood en vliegen de ledematen je om de oren. Het liefst in close-up en slow motion.

 

Alles voor het afstompende effect. Seriemoordenaar Dahmer heeft echt bestaan. De moorden in een doorsnee appartementencomplex zijn echt gebeurd en dat fascineert. Hautnah. Het zou je buurman kunnen zijn. Of een reptiel vermomd als buurman! Een korte docu ok. Maar om zoiets ook nog eens op een commercieel podium uit te venten? Tja.

 

Over podium gesproken: op de KunstnetTV homepage aandacht voor de twee genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten en enkele oud winnaars. Ook blikken we vooruit naar de jaarlijkse KunstNetTV vriendenmiddag met animatiefilmmaker Sophie Olga de Jong. Ontdek dat ook animatiefilms niet alleen voor de tere kinderziel worden gemaakt...

 Wie ontvangt de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten? Twee genomineerden stellen zich aan je voor

Kom ook naar de prijsuitreiking op 6 november in Poppodium Victorie. De entree is gratis maar aanmelden is verplicht! Aanmelden doe je hier.

 

Harold Koopman speelde jaren als gitarist in bands maar gooide het roer om. Naast componist voor theater, vond hij als Herr Alt zijn groove... lees verder

 

Herr Alt - Electric Singer Songwriter

 

Geluidskunstenaar Fedde ten Berge ontwikkelde zich na de Hogeschool voor de Kunsten het Koninklijk Conservatorium als uitvinder, vernieuwer, muzikant en docent. Als kind was hij al gefascineerd door geluid... lees verder

 

Geluidskunstenaar Fedde ten Berge

 KunstNetTV bij de Lokale Omroepen

Van 30 oktober t/m 6 november aandacht voor de genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2022

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en

Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur) 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal