Markante Alkmaarders - Pianist Harry Vooren

   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Toetsendans met hindernissen

In deze vierde aflevering Markante Alkmaarders kijkt KunstNetTV met zwager Co Kremer en oud leerling Janneke Koetsier terug op het leven van pianist Harry Vooren (1940-2003). Geboren met fysieke handicaps zou hij niet lang leven. Harry Vooren studeerde echter solo cumlaude af en nam voor Spaanse muziek les bij Alicia De Larrocha. Een internationale carrière gloorde. lees meer

 

Harry Vooren in 1965 tijdens opnamen film Mensen van Morgen

 

De gevoelige snaar

Muziek is emotie en heeft vele functies. Het maakt ons vrolijk en kan ontroeren. Je ontsnapt even aan de realiteit. Ook heeft het een sociale functie zoals samenhorigheid. Denk maar aan het Wilhelmus, meezingers of samen musiceren. Het beïnvloedt onbewust ons koopgedrag, versterkt beelden en zou zelfs een helende werking hebben!

 

Muziek raakt een gevoelige snaar, maar welke? Dat is heel persoonlijk. De één houdt van toegankelijke pakkende liedjes en voor de ander kwam er na Bach niets meer. Muziek beslaat een breed spectrum. Tussen ‘Heb Je Even Voor Mij’ en het ‘Requiem’ van Mozart is er voor ieder wat wils.

 

Kunnen we zonder? Zeker niet! Dit keer aandacht voor componisten, uitvoerende musici en een concertfluit-bouwer die in hoge mate hebben bijgedragen aan de kleuring van het (internationale) muzikale landschap. lees meer.

 


 

KunstNetTV in maart bij de Lokale Omroepen

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur) aandacht voor pianist Harry Vooren.

 


 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal