Het Mirakel van Alkmaar
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Na een paar druppels wijn...

Een processie in Alkmaar? Grapje zeker? Dat zie je toch alleen maar in het zuiden van Nederland, Frankrijk of Italië? Jawel, ook in Alkmaar vindt jaarlijks op 1 mei een processie plaats. Het kwam voort uit Het Mirakel van Alkmaar: een intrigerend mysterieus verhaal over een Alkmaarse priester, gemorste geconsacreerde wijn en een bebloed gewaad dat veilig in de Alkmaarse schuilkerken werd verborgen… lees meer

 

Eerherstel van de reliek uit 1430

 


 

Wiki wiki hoe was het ook al weer

Gisteren is oud nieuws. Geschiedenis. De krant verdwijnt in de kattenbak, vluchtige mailtjes worden gewist en memorabele gebeurtenissen zoals een eerste liefde of het verlies van een dierbare krijgen een prominente plek in ons (collectieve) geheugen.

 

Dat geheugen is aan slijtage onderhevig. Herinneringen vervagen tot vrijwel niets of wiki wiki hoe was het ook al weer. Als je Alkmaarders straks zou vragen naar hun eigen geschiedenis, gebeurtenissen en personen die ooit een stempel op het culturele leven hebben gedrukt zullen zinnige antwoorden veelal uitblijven.

 

Was het niet Multatuli of Couperus die schreef over de dingen die voorbij gaan? Geschiedenis en vergankelijk staan dit keer centraal op de KunstNetTV homepage.

 


 

KunstNetTV in april bij de Lokale Omroepen

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur) aandacht voor Het Mirakel van Alkmaar.

 


 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal