Juni 2014
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Portret van Dirk Meijer

In juni herhaalt KunstNet een gefilmd portret uit 2008 van beeldend kunstenaar Dirk Meijer. De markante Alkmaarder exposeert in LIFE072. Samen met Paul de Groot en Jan Mors is zijn werk te zien tijdens EXP072.

Still uit "Bij Nacht en Ontij"

 

Kijken en zien...

Dirk Meijer (1944) tekende al op zeer jonge leeftijd. Hij verhuisde naar Den Haag en ging daar naar de Academie voor Beeldende Kunsten. In de jaren 60 en 70 kwam hij in Amsterdam in aanraking met het kunstenaarsmilieu en ging vaak naar Jazz-clubs. Terug in Alkmaar werd hij in 1973 coördinator van het kunstenaarsproject “Kijken en Zien” voor alle basisscholen in Alkmaar en Bergen. Vanaf 1975 is hij werkzaam als autonoom kunstenaar.

 

Schilderij uit 2007 - Expositie "Bij Nacht en Ontij"

 

Kunst dwing je af...

Dirk Meijer is gefascineerd door de schoonheid van het landschap. Hij loopt en fietst veel en doet indrukken op die in z’n schilderijen tot uiting komen. Een landschap schildert hij niet letterlijk na, maar hij maakt een schilderij vanuit z’n geheugen. Dirk Meijer schildert wat het moment hem ingeeft. Woorden als inspiratie vindt hij gezeur. Kunst is een proces van twijfel, woede en onzekerheid. Het moet ademen en ruimte hebben. Dat dwing je af door hard werken. Bij voorkeur ’s nachts. Van andere definities wil hij niets weten. Van zijn hand dus geen voorspelbare series of uitgekauwde variaties op een thema. In 2007 exposeerde hij solo met 28 schilderijen onder de titel "Bij Nacht en Ontij."

 

Affiche EXP072

 

KunstNet laat een fascinerend beeld zien van een eigenzinnige kunstenaar die wars is van conventies. EXP072 in LIFE072 aan de Alkmaarse Koelmalaan duurt t/m 29 juni.

KunstNet zoekt medewerkers!

Voor de realisatie van producties is KunstNet op zoek naar enkele medewerkers research en een regisseur. Voor beide vrijwillige functies is enige ervaring gewenst. Ook wil KunstNet in contact komen met een ervaren specialist PR en communicatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Vakantie

KunstNet gaat op vakantie.Vanaf september zijn we weer terug. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe en... tot dan!


Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 21.00 uur

 

Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: