Visuele Kunsten
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten 2020

Beeldend kunstenaar Elly Baltus stelt zich voor

Vanaf 29 augustus t/m 22 november is het werk van Elly Baltus en de twee andere genomineerden in het Stedelijk Museum Alkmaar te zien. De Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten wordt zondag 13 september in de Grote Kerk Alkmaar uitgereikt. Voor informatie: www.victoriefondscultuurprijs.nl

Deze week stelt Elly Baltus zich met een kort filmpje voor. bekijk de uitzending.

 


Ontwerp beeld Jan van Scorel (foto: aangeleverd)

 

Elly Baltus (1956) is beeldhouwer en medailleur/penningkunstenaar. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en deed haar master aan de Universiteit van Wales in Cardiff. In 2010 won zij de FIDEM Grand Prix in Tampere, Finland, voor haar penningwerk.

Haar werk is te zien in The British Museum in London, Haupt Galerie Berlin en Staatliche Kunstsammlungen Dresden, maar ook in de openbare ruimte o.a. in Schoorl, Graft-De Rijp en Seoul.

 

De penning is geen bekend onderdeel in de beeldende kunst. Juist het verbinden van hedendaagse kunst met traditie vindt Elly Baltus een interessant vertrekpunt.

Haar penningen kenmerken zich doordat zij klassieke technieken zoals brons gieten, steenhouwen en tekst combineert met elektronica en multimedia. Haar sculpturen in de openbare ruimte zijn vaak samengesteld uit alledaagse voorwerpen die een visuele allegorie vormen en op die manier het verhaal over de afgebeelde personen versterken. bekijk de uitzending.

 

A. Roland Holstpenning (foto: aangeleverd)

 

 

Uitzending 'Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten' op Halstad Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Victorifonds Cultuurprijs Visuele Kunsten' op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 


 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal