Nieuwe aflevering Keramiek in Beeld
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Keramist Dien Jorien Geertsma

Van grensgebied tot uitgestrekt landschap
Voor de tweede aflevering uit de serie Keramiek in Beeld interviewde KunstNetTV beeldend kunstenaar Dien Jorien Geertsma. Ze werkt vooral met platte platen steengoedklei en verkent hiermee het grensgebied tussen de 2e en 3e dimensie. Lees verder

Keramist Dien Jorien GeertsmaEen loopje met de waarneming

Uit de filmwereld is het niet meer weg te denken: the green screen. Green screen? In filmstudio’s wordt een chroma groen doek gebruikt waarop allerlei achtergronden kunnen worden geprojecteerd. Met computer software is elke denkbare achtergrond mogelijk.

Acteurs en achtergrond worden samengevoegd et voilà! Ze lijken zo in een andere wereld te staan. Zelfs met een app op je telefoon is dit al een fluitje van een cent. De visuele mogelijkheden zijn eindeloos en worden in Bolly/ Hollywood tot het uiterste benut.

Ooit Tarzan willen spelen? Geen probleem. Ga in de touwen hangen, projecteer een tropisch oerwoud op de achtergrond en voeg het samen. Al zullen apen je waarschijnlijk vol verwondering nastaren.

Wie ook een loopje neemt met de waarneming is keramist Dien Jorien Geertsma. Met keramiek verkent zij het gebied tussen de 2e en 3e dimensie. Een grensgebied dat zich voor haar heeft ontwikkeld tot een uitgestrekt landschap. Over eindeloze beeldende en visuele mogelijkheden gesproken...Ook een preview ontvangen?

Vrienden van KunstNetTV krijgen elke nieuwe videoproductie als eerste te zien. Nog voor dat alle abonnees de nieuwsbrief ontvangen, krijgen de vrienden een mail met een link naar de nieuwste korte documentaire. Wil je de preview ook ontvangen, wordt dan vriend van KunstNetTV en ondersteun ons met een jaarlijkse donatie van 25 euro. Stuur een mail en wordt onze vriend.
Meer beeldende kunst

Op de homepage van KunstNetTV dit keer veel aandacht voor beeldende kunst. Wat te denken van keramist Harry Agema of een portret van de winnaar van het televisieprogramma Project Rembrandt Sebastiaan Groot. Verder filmden we drie kunstenaars van het Grafisch Atelier Alkmaar en interviewden beeldhouwer John Bier exclusief in zijn atelier. Tot slot blikken we terug op het project Draaistroom van wijlen beeldend kunstenaar Anton Dekker en spraken autonoom kunstenaar en Alkmaarder Dirk Meijer.
Ja, er valt wat te kiezen. Veel kijkplezier!

 KunstNetTV bij de Lokale Omroepen

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur)
en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur)
Keramiek in Beeld - 2e aflevering.

  

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal