Ringers - de geur van chocola
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Verliest Alkmaar een iconisch gebouw?

De Ringers chocoladefabriek krijgt een nieuwe bestemming. Een iconisch gebouw wordt getransformeerd tot winkelcentrum met een horecaplein, foodhall en appartementen. KunstNetTV filmde de vorderingen van de werkzaamheden op de bouw en vroeg aan Arno Boon van BOEi en André Bakker van Adapt wat de waarde is van dit bijzondere gebouw. lees meer

 

In de jaren 30 werd de chocola door de ‘Ringersmeisjes‘ gepromoot

 

Iconische gebouwen

Heeft Alkmaar die eigenlijk wel? Zekers! Wat te denken van het oude postkantoor aan de Bagijnenstraat, de Telefooncentrale in Overdie, het PEN-gebouw, de Huisvuilcentrale of het voormalige gerechtsgebouw aan de Geestersingel. Om er maar een paar te noemen. Al deze gebouwen zijn ooit (in samenspraak met opdrachtgevers) door iemand ontwor-pen. Architecten die door de jaren heen in Alkmaar hun stempel hebben gedrukt op het aangezicht van de stad staan deze maand centraal op de KunstNetTV homepage.

 


 

KunstNetTV in februari bij de Lokale Omroepen

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur) aandacht voor de verbouwing van de voormalige Ringers chocoladefabriek.

 


 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal