Beeldende Kunst & Theater
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Wat is het leven zonder kunst?

Een leven zonder kunst? Geen boeken, theater, musea of bioscoop. Kale muren en ruimtes zonder enige verbeelding. Je moet er toch niet aan denken! Als mens wil je dat de ‘teentjes van je ziel’ gekieteld worden. Het maakt dat we creatief op zoek gaan naar nieuwe vormen en andere manieren van kijken en denken. Dit keer op de KunstNetTV homepage aandacht voor enkele (Alkmaarse) kunstenaars die, in hun discipline, de verbeeldingskracht volop de vrije loop laten!

 


Kunstenaar Marja Vleugel maakt een litho in

het Grafisch Atelier Alkmaar (foto: KunstNetTV)

 

In 2010 bestond het Grafisch Atelier Alkmaar 35 jaar. Voor KunstNetTV was dit aanleiding om drie kunstenaars en verschillende grafische technieken voor het voetlicht te brengen: Marja Vleugel (lithografie), Harry Agema (zeefdruk) en Madeleine Leddy (etsen). Bij het filmen is geprobeerd om de eigenheid van de technieken en de ideeën die ten grondslag liggen aan de kunstwerken tot uiting te laten komen.

 

Acteur Bart Klever blikt terug in voormalig

filmhuis Provadja (foto: KunstNetTV)

 

Voor de tweedelige serie ‘Spotlight’ interviewde KunstNetTV acteur en regisseur Bart Klever. Bart Klever (1956) groeide op in Alkmaar en werd o.a. bekend door zijn rol in de speelfilm ‘Hoe duur was de suiker’ en de populaire televisieserie ‘Zwarte Tulp.’ Welke herinneringen heeft hij, wandelend door de stad, aan Alkmaar en waarom ging hij acteren?

 

Ila van der Pauw brengt met haar poppen Titus,

zoon van Rembrand tot leven (foto: KunstNetTV)

 

Ila van der Pouw verbaast met de manier waarop zij haar poppen tot leven brengt. Dit item focust vooral in op de voorbereiding van de voorstelling Titus. KunstNetTV bezocht de maakster van de poppen en de schrijver van het stuk. Tijdens de repetities bracht Ila van der Pouw haar poppen dermate tot leven dat de makers van deze reportage tranen in de ogen kregen.

 

Fijne feestdagen en een sprankelend kunstzinnig 2020!

KunstNetTV wenst iedereen een fijne feestmaand toe! Ben je nog geen vriend van KunstNetTV of ken je iemand die ook een vriend van KunstNetTV wil zijn? Mail naar info@kunstnet.tv en geef je alsnog op als vriend en donateur. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Doen!

 

Uitzendingen 'Bart Klever' op Halstad Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Drieluik Grafisch Atelier' op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

 


 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal