December 2013
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

 

 

 

 

     
 
Beste kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in culturele activiteiten in Alkmaar en omstreken. Met een maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de uitzendingen van KunstNet, die op www.kunstnet.tv en Alkmaar Centraal (kabel tv, kanaal 15) te zien zijn. Je kunt je gratis voor de nieuwsbrief aanmelden door hier te klikken. De nieuwsbrief wordt dan aan het begin van de maand per e-mail naar je toegestuurd.
KunstNet filmt in het atelier van Marit Dik

 

Wat doen we in december? De hele maand december staat in het teken van het werk van de Alkmaarse kunstenares Marit Dik. In haar atelier interviewt KunstNet de kunstschilder over haar werk en de thema’s in haar werk.

 

Just waiting for my chance to come uit 2013

 

Marit Dik studeerde psychologie aan de VU in Amsterdam en kunst aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. Haar abstracte / figuratieve schilderijen nemen de kijker mee naar verstilde plekken, ver van de drukte van alledag. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur (landschappen) en alledaagse taferelen. Vaak zijn dat rondhangende en spelende kinderen en recent de worstelingen van (jonge) vrouwen in de maatschappij. Met dun aangebrachte acrylverf op linnen speelt zij een melodisch spel tussen verf en licht. Net als de expressionistische schilder Cezanne vermijdt Marit Dik strakke lijnen. Zij kiest voor afzonderlijke vormen door het aanbrengen van losse vlekken verf.

 

Stay in the sun girl and you will be happy uit 2011


Haar werk ademt rust uit en vangt vluchtige momenten.Toch zijn haar onderwerpen niet zo letterlijk als het lijkt. Wat inspireert haar? Een foto? Een herinnering? Wat probeert Marit Dik precies te pakken? Vormt haar werk een verhaal of is het een aaneenschakeling van verstilde momenten waarin gevoelens en emoties centraal staan? Het antwoord hierop is aan de fantasie, zelfreflectie en interpretatie van de kijker.Deze KunstNet uitzending is de eerste uit de serie 'Kijk op Kunst' met portretten van kunstenaars en artiesten in Alkmaar en directe omgeving.

 

Over de uitzendingen op Alkmaar Centraal…

KunstNetmagazine, het bovenstaande, door KunstNet geproduceerde item, wordt gedurende de hele maand december uitgezonden.

 

Uitzendtijden op Alkmaar Centraal:

KunstNetmagazine: dagelijks 10.00 uur en 12.00 uur en 's avonds 21.00 uur en 23.00 uur.

 

Uitzending gemist:

Ga naar www.kunstnet.tv en meld je meteen gratis aan voor de nieuwsbrief of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNet: