De laatste voorstelling
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Mirjam Morsch' Unieke Zaken

Ze wilde uit pure passie danseres worden en studeerde eind jaren '80 af aan een dansopleiding. Samen met Peter Bolten richtte ze jeugdtheatergroep Unieke Zaken op. Energiek theater voor jong... en oud! Dit jaar maakt Unieke Zaken, na ruim 40 producties, hun allerlaatste voorstelling.

 

Mirjam Morsch en Peter Bolten zijn de artistiek leiders van Unieke Zaken. Sinds1990 hebben zij, met een mix van muziek, tekst, objecten, dans, poppen en beweging, een humorvolle eigen theatertaal ontwikkeld. KunstNetTV interviewde Mirjam Morsch en sprak met Peter Bolten over haar talent en Unieke Zaken. lees meer

 

Mirjam Morsch in de voorstelling De Neus

 


 

De kaas en klompen voorbij?

CULTUUR? Voor Alkmaar is dat alleen maar kaas en klompen. Aldus cabaretier Bert Klunder in 1999. Wat geeft een kleine stad een aantrekkelijk cultureel klimaat? De inwoners? Een cultuurminnend stadsbestuur? Neem Groningen; een bruisende studenten-stad bij uitstek. Muziek, theater, een eigentijds museum. Veel vraag. Brede publieke belangstelling betekent meer subsidiegeld en (als vanzelf) een groter cultureel aanbod. Een ‘place to be’ voor creatieve professionals.

 

Hoe zit dat eigenlijk in Alkmaar? Zijn we hier de kaas en klompen ondertussen ontgroeid of trekt creatief talent voor persoonlijke ontwikkeling, studie en contacten sowieso naar de grote stad? De acteurs Bart Klever en Jason de Ridder groeiden op in de kaasstad. Was Alkmaar een inspirerende springplank of…

 


 

KunstNetTV in april bij de Lokale Omroepen

Bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 en 20.30 uur) aandacht voor theatermaker Mirjam Morsch en Unieke Zaken.

 


 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal